Du som jobbar inom vården gör ett viktigt jobb oavsett vart du befinner dig. Många lockas av att arbeta som sjuksköterskor på bemanningsföretag. Friare arbetstider och bättre lön hör till de största fördelarna. Läs mer om vad som krävs för att du ska kunna jobba som vårdpersonal på bemanningsföretag i den här artikeln.

Om du är sugen på att arbeta inom vården finns det olika vägar att ta. Du kan utbilda dig till sjuksköterska, undersköterska eller arbeta som vårdbiträde med mera. Alla vägar har gott om möjligheter till vidareutbildning. Med en vidareutbildning i ryggen kan du till exempel jobba på bemanningsföretag inom vård och omsorg där du till skillnad från många andra positioner i vården har relativt stor kontroll själv över vart och när du jobbar.

Ökat tryck på vårdutbildningar

För vissa kan det säkert vara svårt att tro, men faktum är att den pågående coronakrisen lett till att fler vill utbilda sig till sjuksköterskor. Många vidareutbildar sig också, för att öka kompetensen inför den pågående situationen. Men också för att stärka positionen på arbetsmarknaden när allt förhoppningsvis återgått till det normala. Sandra Swenson är sedan tidigare utbildad sjuksköterska som i samband med coronakrisen valt att vidareutbilda sig för att kunna hjälpa till. Till SVT Nyheter säger hon att hon vill dra sitt strå till stacken.

Väl investerad tid

Att läsa till sjuksköterska med grundkompetens tar minst 3 år på universitet. Om du istället studerar till undersköterska får du räkna med att det tar ungefär 18 månader. Därefter kan du välja att läsa vidare på olika kompetenshöjande utbildningar som kan ta mellan några dagar upp till ytterligare två år beroende på vad du läser. Ibland, som i samband med spridningen av Covid-19, har befintlig personal på olika vårdinrättningar snabbutbildats för att kunna ta hand om coronapatienter. Oavsett om du väljer att utbilda dig för att hjälpa till, eller för att stärka din position på arbetsmarknaden och jobba på bemanningsföretag, så finns det gott om möjligheter.

Stäng meny