Ibland kan det kännas rätt att byta spår i karriärlivet och göra någonting helt nytt. Kanske känns livet inrutat och du vill prova på ett helt nytt liv men ändå inte tillbringa månader och år i skolbänken. Då kan det vara tillfälle att ta ett truckkörkort och arbeta på lagret i en helt annan bransch.

En karriär eller extrajobb som truckförare kan ge dig en bra inkomst. Det kan också vara en förträfflig inkörsport till en helt ny bransch eftersom du får se vad som händer bakom kulisserna så att säga. Genom att investera i ett truckkort hos MGB Truck öppnar sig en helt ny värld av möjligheter.

kvinnlig truckförareBredda dina yrkesmöjligheter

Ett truckkort kan verka enkelt och en del kan undra om det ger något. Dock är det precis det som det gör! När du kör truck arbetar du med lager och logistik och får en hel del insyn i den bransch du arbetar inom, vilket kan leda till en språngbräda. Kanske har du aldrig satt din fot i modebranschen tidigare men får nu en chans att göra det. Eller så hamnar du i läkemedelsbranschen genom att köra leveranser och lagervaror. Det ger dig också andra fördelar eftersom du utökar ditt vanliga körkort och kan hoppa in och hjälpa till när andra truckförare är lediga eller sjuka.

Högre lön säger man inte nej till!

Något annat som också tål att nämnas är själva löneaspekten av att jobba som truckförare. Eftersom det saknas duktiga truckförare skriker alla branscher efter dem. Det medför naturligtvis en generös lön – något som kan ge en bra extrainkomst eller förse dig med en bättre levnadsstandard om du arbetar med det på heltid. Som truckförare kan du också komma att bli tvungen att arbeta på jobbiga tider, vilket också bäddar för en trevlig påökning av månadskassan. Vem säger nej till det?

Numera utbildar sig både män och kvinnor till truckförare. Förr var det sett som en mansdominerad bransch men eftersom yrkesrollen anses som mycket givande och lukrativ, säger inget av könen nej till att arbeta som det. Det gör också att medarbetarskaran är jämställd och rolig att arbeta inom.

Stäng meny