Allt fler nyheter om vår miljö trillar in. Det är ett faktum att vår planet skulle må bättre om vi började tänka mer hållbart när vi utvecklar och producerar produkter. Alternativa material skulle behöva uppfinnas och mer hållbara utvecklingssätt skulle behöva sättas i bruk. Är du en av dem som räddar vår planet?

Miljökrisen går inte att undvika längre då det skrivs om den dagligen i tidningarna. Det uppmärksammas allt oftare om händelser som haft negativ inverkan på miljön, och saker som vi trodde var miljövänligt avslöjas vara motsatsen. Kändisar och influencers uppmärksammar även klimatkrisen allt mer, men är det någon som lyssnar? Om det finns en chans att ta tag i problemen som vi vet blir värre för varje dag bör vi inte vänta en sekund. 

Arbeta med globala mål

Hur vi arbetar med globala mål har en positiv inverkan på vår värld. FNs globala mål inkluderar just målsättningen för skapandet av en mer hållbar värld. På så vis kan både skolor och yrkesliv arbeta mot att bidra till detta förutsatt att de sätter upp policys om hållbarhet och följer dessa.

Jag vill lära mig mer

Om du brinner för vår planet och vill vara med och göra skillnad finns det många utbildningar som erbjuder just detta. Universitet och högskolor runt om i Sverige har tagit efter trenden som kommit med att arbeta för en mer hållbar planet och erbjuder utbildningar som kan ta dig närmre förändring. Till exempel Södertörns Högskola har startat en kampanj som heter “Jag vill något annat” där du kan välja alternativ som stämmer överens med vad du vill göra för skillnad i världen. Tillsammans med FN:s mål om en hållbar planet kan du göra skillnad med en utbildning som lär dig det som krävs.

Stäng meny