Hur är det möjligt att sticka ut på en mässa? Läs mer om det nedan för att få användbara tips!

Ska ditt företag ställa ut på mässa? Vad roligt! En mässa innebär många spännande kontakter samtidigt som det är en möjlighet att öka synligheten på marknaden. Självklart ska ett sådant event inte lämnas åt slumpen; det kräver en hel del planering för att få ut önskad effekt och för att ni ska bli nöjda med profileringen. Här ska vi tipsa om hur ditt företag kan sticka ut ur mängden för att mässan ska ge valuta för pengarna!

Visuellt utmanande

En vanlig missuppfattning är att det behövs en jättemonter för att synas på en mässa. Så är definitivt inte fallet. Självklart ger en stor monteryta andra förutsättningar, men synligheten styrs av andra faktorer. Dock måste montern ha något som lockar ögat, annars är det lätt för besökaren att bara traska förbi utan att upptäcka er.

Några tips för att synas

mässaDet finns flertalet sätt att synas bättre på en mässa och här kommer några tips:

  • En snygg rollup som sticker ut från mängden och som på ett bra sätt summerar ert budskap. En rollup kan förses med en mängd olika intresseväckande texter som får mässbesökaren att inte bara upptäcka er utan också komma ihåg ert företag.
  • Tillräcklig belysning. Det kan te sig självklart, men på en mässa är det många utställare som sticker ut tack vare att belysningen är maffigare än i grannmontern. Satsa därför gärna på ljustrossar i taket som förstärker intrycket betydligt.
  • Anordna en give-away. Få besökarna att interagera genom möjligheten att kunna vinna något riktigt fint och användbart. Det kan exempelvis handla om att lämna sitt visitkort i en skål, som ni sedan kan använda till att dra en vinnare. Roligt och spännande!
  • Klä ut er. Det beror förstås på vad ni säljer, men handlar det exempelvis om en barnprodukt kan det vara idé att klä ut sig till en karaktär ni har i ert sortiment. Gå sedan runt och dela ut goodie bags som innehåller någon produkt samt lite information.

Det här var några tips i jakten på besökarna. Kom ihåg att vara kreativa och framförallt, att ha roligt!

Stäng meny